WEDSTRIJD RSC Koersel - ZVK Celtic Houthalen '94  3 - 8  (2-2)

DATUM 29-10-2010  21:45

DOELPUNTEN 5’ 1-0 FERNANDEZ Alexandro, 6’ 1-1 HUYUK Mustafa, 7’ 2-1 LUYS Davy, 20’ 2-2 SALMY Nordin, 23’ 2-3 HUYUK Mustafa, 30’ 3-3 MIGNOLET Tom, 30’ 3-4 BOMBOI Sandro, 36’ 3-5 SALMY Nordin, 37’ 3-6 EL OUADI Issam, 38’ 3-7 EL OUADI Issam, 38’ 3-8 VESCERA Oronzo

VERSLAG In een erbarmelijke eerste helft kwam Koersel heel hoog storen en probeerde alzo te imponeren en kwam met een tikkeltje geluk via Fernandez op 1-0 in de 5’. Even later een snelle uitbraak van Huyuk en de bordjes hingen alweer in evenwicht, 1-1. Doch, nog een minuutje later een lange bal over de kleine Huyuk in de loopt van Luys die met een knappe actie de thuisploeg op 2-1 brengt. Celtic voetbalt tegen zijn eigen en kan moeilijk combineren en botst heel vaak op een uitmuntende doelman Dertti. Doch in de laatste minuut kon Salmy dan toch opnieuw egaliseren, 2-2.

Na de rust krijgt Koersel eventjes voetballes, want Celtic voetbalt flitsend 3 kansen bij mekaar en treft daarbij 2x het doelkader. Tot Huyuk in de 23’ dan toch kan scoren na een uitstekend uitgevoerde looplijn, 2-3. Koersel probeert dan terug te komen en opnieuw krijgt Koersel een tikkeltje geluk als Mignolet opnieuw kan gelijk scoren rond halfweg de 2e helft, 3-3. De moed verdwijnt echter onmiddellijk als Bomboi het veld doorkruist en scoort, 3-4, zelfde minuut. Celtic drukt nu door, maar kan niet scoren dankzij doelkader en doelman Dertti. Koersel krijgt dan dé kans op de gelijkmaker, doch Gallucci legt de bal niet in een open doel. De kopjes gaan helemaal naar beneden als Salmy dom balverlies kan recuperen en binnenschieten, 3-5. Celtic speelt dan matuur en autoritair naar een ruime zege, want Koersel moet de kelk ledigen tot op de bodem als El Ouadi nog 2x snel achter mekaar kan scoren tot 3-7. Vescera kan de eindstand op het bord scoren met een knap uitgespeelde aanval tot 3-8. Geen al te beste partij van Celtic, maar toch een goede herneming waardoor de 3pt verdiend mee naar Houthalen gaan.